Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Захисники "терориста" з’ясовують, хто порушив таємницю слідства

Четвер, 4 квітня 2013, 10:48

Адвокати Дмитра Реви, обвинуваченого у пособництві "дніпропетровським" терористам, звернуться до Генпрокуратури із заявою про кримінальне правопорушення щодо розголошення таємниці досудового слідства у фільмі "Пекельне пекло".

Про це повідомила сестра і адвокат Реви Оксана Томчук.

"Чому прокуратура досі не зацікавилася цим фактом самостійно? Хоча вони мали би провести перевірку, яким чином матеріали досудового слідства по такій резонансній справі взагалі потрапили до рук журналістів", - заявила вона.

Як відомо, фільм вперше з’явився у ефірі 18 жовтня, а обвинувальний висновок для затвердження у ГПУ був переданий лише 24 жовтня, тобто таємниця слідства на момент показу фільму ще діяла.

За словами Томчук, у фільмі містилася інформація, яка не знаходилася у відкритому доступі, а саме відео слідчих дій, фотографія Дмитра із його вилученого під час обшуку комп’ютера тощо.

На думку сестри Реви, передати ці дані у ЗМІ могли або слідчі СБУ, або прокуратура, яка здійснювала нагляд за слідством.

На запит адвокатів СБУ повідомила, що матеріали слідства журналістам не передавалися.

Томчук назвала фільм "Пекельне пекло" пропагандистським і вважає, що його метою було дискредитувати Реву та послабити позицію його захисту. Вплив цього фільму вона називає "фальсифікацією суспільної думки".

"Ми розуміємо, що а ні V-TV, а ні "Перший Національний" фактично не є замовниками цього фільму. Це виконавці. Виникає питання, хто є замовником, хто настільки впливовий, щоби поставити цей фільм поза ефіром, в прайм-тайм", - наголосила Томчук.

"У кулуарах, не у судовому засіданні, особи, які мають до цього відношення, сказали – ну ви же розумієте, ми зробили те, що нам сказали. Як це розуміти? Думаю, вони не самі це зробили. Хтось замовив, надав ефірний час, фінансував", - додав інший адвокат Реви Віталій Погосян.

Заяву до ГПУ планують передати на наступному тижні, після того як Шевченківський райсуд Києва надасть повний текст рішення про визнання недостовірною інформації, що озвучена відносно Реви у фільмі "Пекельне пекло".

Як відомо, адвокати Дмитра Реви та Льва Просвірніна, яких звинуватили у пособництві терактам, переконані, що їх підопічні не винні, і їх посадили "за компанію", щоб не псувати президентські і прокурорські звіти.

27 квітня 2012 року у Дніпропетровську сталася низка вибухів в результаті яких постраждало близько 30 осіб.

За версією слідства, теракти були проведені з метою особистої наживи.

2 квітня Шевченківський райсуд зобов'язав "Перший національний" канал спростувати недостовірну інформацію про Реву, який звинувачується у справі про теракти в Дніпропетровську.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування