Пшонка сам зізнався, що засуджених погано лікують

Четвер, 4 квітня 2013, 15:22

Майже у кожному четвертому ізоляторі тимчасового тримання матеріально-побутові і медико-санітарні умови не відповідають вимогам законодавства.

Про це заявив Генеральний прокурор Віктор Пшонка, цитує його пресс-служба.

"Суттєві порушення з цих питань ще мають поширений характер. Адже майже у кожному четвертому ізоляторі тимчасового тримання матеріально-побутові і медико-санітарні умови не відповідають вимогам законодавства", - сказав Генпрокурор.

"Особливо (порушення виявлені), в таких регіонах, як АР Крим, Житомирська та Чернігівська області У зв’язку з цим, діяльність 66 з них (ізоляторів) призупинена. Третина ізоляторів не обладнані кімнатами побачень та обшуків", - констатував Пшонка.

Коментуючи ситуацію щодо медико-санітарних умов в установах попереднього ув’язнення Державної пенітенціарної служби, він зазначив, що "із 32 таких установ майже у половині норми площі на одного ув’язненого не відповідають законодавчо визначеним".

За його словами, допускаються порушення закону щодо медичного забезпечення взятих під варту осіб та засуджених.

"З тих даних, які сьогодні ми маємо, я роблю висновки про те, що ДПтС спільно з Мінохоронздоров’я не забезпечено ліцензування та акредитацію медичних частин установ виконання покарань. Ця проблема в першу чергу стосується таких областей, як Волинська, Житомирська, Одеська, Черкаська та АР Криму", - сказав Пшонка.

"А МОЗ цільові перевірки діяльності таких установ щодо питань медико-санітарного забезпечення взагалі не проводило", - уточнив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування