Посол: політика США стосовно України залишиться незмінною

П'ятниця, 5 квітня 2013, 10:30

Політика США щодо України буде залишатися такою, як зараз, запевнив посол США в Україні Джон Теффт.

Про це він сказав у четвер в Донецьку на зустрічі з журналістами, передає УНІАН.

Відповідаючи на запитання, чи буде Конгрес США розглядати питання про введення санкцій проти державних діячів України через політичні репресії в країні, посол сказав: "Ви знаєте, що Конгрес схвалив закон в грудні щодо України (у Конгресі США було зареєстровано проект нової резолюції щодо України і визволення політичних в'язнів)".

"І одночасно був схвалений "закон Магнітського" (законопроект про введення візових і економічних санкцій проти російських чиновників, що входять в "список Магнітського"), але він стосується більше Росії. І я не знаю, щоб якісь ініціативи звучали з цього приводу щодо України", - уточнив він.

Говорячи про перспективи українсько-американських відносин, Теффт підкреслив, що політика США щодо України поки залишається теперішньою.

"Якщо стоїть питання про політику, то політика США щодо України буде такою, якою вона є зараз", - сказав посол.

При цьому він додав: "Ця політика була нещодавно озвучена, коли була з візитом тут заступник держсекретаря США з політичних питань Венді Шерман - ми вважаємо доречними безпосередній діалог, безпосереднє спілкування з сьогоднішнім українським керівництвом".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування