Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол при ЄС: від не підписання угоди програє і союз

П'ятниця, 5 квітня 2013, 11:45

Не підписання Угоди про асоціацію буде "програшною" ситуацією як для Європейського Союзу, так і України.

Таку думку озвучив посол України в ЄС Костянтин Єлісєєв в своїй статті для The International Herald Tribune.

"Це буде нелогічно і трагічно упущеною можливістю, величезним розчаруванням для українців, які дійсно європейці, і значною геополітичною невдачею зовнішньої політики ЄС", - зазначив він.

"Якщо ЄС не може впоратися з цим завданням в його околиці, як він може розраховувати на серйозне ставлення в інших країнах світу?", - уточнює посол.

"Для союзу це відкриє новий перспективний ринок, який має вирішальне значення в період відновлення економіки. Відмовившись від угоди з Україною, ЄС би насправді покарав європейські виробництва, підприємства, інвесторів та бізнесменів, позбавляючи їх вигідних можливостей", - пише Єлісєєв.

Також посол відзначає, що угода надасть інструменти, щоб почати "будівництво Європи в Україні". Зокрема, у впровадженні європейських стандартів в судовому провадженні, законодавстві про вибори, протидію корупції, верховенства закону, і так далі.

"Нам судилося підписати угоду в листопаді цього року. Хоча сьогодні ключ до угоди про асоціацію в Києві, є дублікати в деяких столицях країн ЄС. Ми повинні бути надійними, стійкими і досить сильними, щоб зібрати ці ключі разом, і зміцнити Україну в союзі" , - підсумував він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування