Прокурор просить не міняти вирок Луценку

П'ятниця, 5 квітня 2013, 12:31

Представник держобвинувачення Сергій Пересунько просить Вищий спецсуд залишити в силі вирок екс-міністру внутрішніх справ Юрію Луценку.

Про це прокурор заявив виступаючи в п'ятницю на засіданні Вищого спецсуду з розгляду касаційної скарги на вирок у справі про організацію незаконного стеження за колишнім водієм екс-заступника глави СБУ Володимира Сацюка.

"Не встановлено суттєвих порушень вимог кримінально-процесуального закону, які могли б стати підставою для скасування або змін судових рішень відносно Луценка, Тарасенко і Павленова ...", - цитує прокурора "Інтерфакс-Україна".

"Касаційну скаргу прошу залишити без задоволення, вирок Печерського суду та ухвалу Апеляційного суду - без змін", - сказав Пересунько.

У ході виступу прокурора дружина екс-міністра, його захисник Ірина Луценко, яка пізніше прийшла на засідання суду, висловлювала свою думку, на що головуючий суддя Валерій Швець робив їй зауваження.

Суд також задавав уточнюючі запитання представнику держобвинувачення.

Суд заявив, що вирок буде оголошено 10 квітня.

Відповідаючи на питання, чи варто чекати доставки Луценко 10 квітня на судове засідання, його адвокат Олексій Баганець сказав: "Ні, тому що він звернувся до колегії суддів з письмовою заявою про те, що за станом здоров'я йому важко підніматися о 5 або 4 годині ранку і сюди їхати, а потім повертатися туди (в колонію)".

При цьому адвокат припустив, що тривалість перерви в судовому засіданні можна пояснити тим, що колегія суддів дійсно завантажена або іншою роботою, або їй потрібен час, щоб виправити помилки, які були допущені при розгляді справи судами попередніх інстанцій.

Баганець сказав, що оцінив той факт, що "ця колегія суддів намагалася хоча б щось з'ясувати у цій справі, на відміну від попередньої колегії, яка розглядала касацію на попередній вирок".

"Інша справа, як вони приймуть рішення", - цитує адвоката УНІАН.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування