Королевська збирається ліквідувати всі інтернати

П'ятниця, 5 квітня 2013, 14:44

Міністр соціальної політики Наталія Королевська заявляє про намір Міністерства соціальної політики ліквідувати всі заклади інтернатного типу.

Про це вона сказала на колегії Мінсоцполітики, повідомляють "Українські новини".

Королевська зазначила, що в Дніпропетровській області впроваджується пілотний проект, згідно з яким сімейними формами виховання будуть охоплені повністю всі діти-сироти й позбавлені батьківської опіки.

"Найближчим часом ми у вересні затвердимо вже "дорожню карту", коли Дніпропетровська область буде повністю без дітей в інтернатах, коли ми повністю викорінимо цю ще сталінську систему інтернатних закладів, яку ми ще, на жаль, переживаємо зараз", - сказала вона.

Мінсоцполітики констатує, що до кінця 2013 року планується виховувати в сімейних умовах не менше 80% дітей-сиріт і позбавлених батьківської опіки, які зараз перебувають в інтернатах.

Крім того, міністр розповіла про деякі ініціативи свого відомства, зокрема про впровадження паспорта потреб ветеранів і про створення так званих "прозорих офісів" для спрощення процесу отримання соціальної допомоги.

Крім того, Королевська заявила про початок всеукраїнського телефонного опитування для виявлення якості й своєчасності надаваних соцпослуг.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування