Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко нагадав Януковичу і Рибаку про статті, за якими судили Тимошенко

П'ятниця, 5 квітня 2013, 19:01

Лідер "Удару" Віталій Кличко вимагає від президента Віктора Януковича та глави Верховної Ради Володимира Рибака не підписувати закони, які були прийняті поза межами парламенту.

Цю вимогу Кличко виклав у зверненні до президента та спікера, повідомляє прес-служба партії.

Він зазначає, що 4 квітня 2013 року групою депутатів від фракцій Партії регіонів, Компартії, а також низкою позафракційних, були проведені збори, названі ними "пленарним засіданням Верховної Ради".

В той же час, наголосив Кличко, ці збори були проведені з порушенням норм ст. 84 Конституції та ст. 2 закону "Про Регламент Верховної Ради" - поза межами сесійної зали Верховної Ради, у приміщенні комітетів парламенту.

"Крім цього, не було надано неспростовних доказів присутності на зборах народних депутатів України у кількості, яка перевищувала б 225 осіб", - зауважує політик.

Він також зазначає, що провладні депутати порушили низку інших норм Конституції та законів.

Зокрема, ст.6 закону "Про статус народного депутата" (щодо участі депутата у засіданні Верховної Ради), ст.26 закону "Про Регламент Верховної Ради" (щодо реєстрації учасників), ст.84 Конституції та ст.3 закону "Про Регламент Верховної Ради" (щодо відкритості ведення засідання Верховної Ради).

При цьому, додав Кличко, головуючим на зборах народних депутатів було оголошено про нібито ухвалення низки законів, які, очевидно, будуть подані на підпис голові Верховної Ради та президенту.

"Зважаючи на грубе порушення Конституції та законів, вважаю ухвалення цих документів незаконним, а спосіб їх прийняття - нелегітимним. Відповідно, вимагаю не підписувати ці проекти", - наголосив Кличко.

"Легітимізація зазначеного засідання, підписання зазначених документів, а також виконання цих "законів" має тлумачитися як протиправні дії, спрямовані на перевищення повноважень та узурпацію влади групою осіб", - наголошує у зверненні лідер "Удару".

Він також нагадав, що за це передбачена відповідальність згідно із статтями 364 та 365 Кримінального кодексу.

Як відомо, депутати від Партії регіонів та Компартії через блокування трибуни Верховної Ради провели засідання у іншій будівлі – комітетів парламенту. За словами спікера Володимира Рибака, на них прийшло 240 депутатів більшості і 4 депутати, які вийшли з фракції "Батьківщина".

У Партії регіонів вважають, що вони можуть ухвалити рішення про те, щоб ці збори вважалися засіданням Верховної Ради і поза будівлею парламенту.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування