Томенко пропонує провести альтернативний референдум від опозиції

Неділя, 7 квітня 2013, 16:10

Голова комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко закликає опозицію провести альтернативний всеукраїнський референдум.

Про це він сказав, виступаючи в неділю на мітингу опозиції "Вставай, Україно!" в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що ми повинні домовитися і діяти таким чином: якщо Янукович хоче провести свій референдум, то ми повинні поставити питання і сказати, що ми паралельно проводимо "народний референдум", - запропонував Томенко.

За його словами, якщо на своєму референдумі президент Віктор Янукович хоче поставити питання про зняття недоторканності з народних депутатів, то на "народному референдумі" має стояти питання про зняття недоторканності президента, суддів і депутатів.

"Якщо піднімається питання про введення мажоритарної системи виборів депутатів, то на народному референдумі повинно бути піднято питання про введення партійної системи виборів з відкритими списками. Крім того, на народному референдумі повинно бути підняте питання про ліквідацію обласних, районних та місцевих державних адміністрацій", - сказав Томенко.

Нардеп заявив, що необхідно поставити перед владою питання, і "наші умови - ми не проти, опитуйте людей, але люди повинні мати альтернативу".

Депутат пригрозив, що якщо влада відмовиться реєструвати ініціативні групи від опозиції з проведення всеукраїнського референдуму, необхідно "не допускати такий референдум".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування