У 89 населених пунктах – підтоплення, у Києві – зсуви ґрунту

Понеділок, 8 квітня 2013, 10:53

Підйом ґрунтових вод та часткове підтоплення територій, господарських та житлових будинків відзначається у 89 населених пунктах 9 областей та Києві.

Про це повідомляє станом на ранок 8 квітня Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Зокрема, внаслідок опадів та сніготанення підтоплені деякі населені пункти у Вінницькій, Волинській, Хмельницькій, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Рівненській і Чернігівській областях.

При цьому, як пише "Сегодня" з посиланням на КП "СУППР", у Києві активізувалися зсуви ґрунту, земля сповзає в 18 місцях по столиці.

За останню добу по Україні відкачано близько 61,5 тис. куб. м води, а з 2 квітня відкачано усього 421,5 тис. куб. м води, повідомляє Держслужба з надзвичайних ситуацій

У деяких регіонах на дорогах місцевого значення є місця переливу води, але проїзд автошляхами державного та регіонального значення забезпечено, зазначають у ДСНС із посиланням на "Укравтодор".

Так, на території Рівненської області у Костопільському, Дубровицькому та Сарненському районах на дорогах місцевого значення є місця переливу води. Рух легкових транспортних засобів обмежений, організовано об’їзд.

Внаслідок підняття рівня води у р. Снов, 6 квітня сталося часткове розмивання земляного насипу ґрунтової дороги до с. Малий Дирчин у Чернігівській області, що призвело до порушення транспортного сполучення. Зараз сполучення здійснюється за допомогою човнів, село забезпечене продуктами харчування, медикаментами та паливом.

У Варвинському районі Чернігівської області 3 квітня стався розмив земляного полотна дороги місцевого значення, внаслідок чого транспортне сполучення до м. Варва та 6-ти навколишніх населених пунктів здійснюється в об'їзд через Срібнянський район, ремонтні роботи з укріплення дамби тривають.

На мостовому переході через р. Дністер на трасі Житомир - Чернівці (303 км) 7 квітня стався провал залізобетонної плити, рух транспорту по мосту обмежено та здійснюється у реверсному режимі.

За інформацією Гідрометцентру, 8 квітня очікується продовження підйомів рівнів води (0,3 – 0,5 м) на річках басейну Прип'ять (Волинська область) та подальше затоплення заплав і сільгоспугідь у низці районів різних областей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News