Раді рекомендують заборонити "династії" у судах і міліції

Понеділок, 8 квітня 2013, 12:12

Комітет з питань боротьби з організованою злочинністю і корупцією рекомендує парламенту заборонити "сімейні династії" у правоохоронних органах і судах.

Комітет рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект про внесення змін до закону "Про засади запобігання і протидії корупції" (про доповнення обмежень щодо роботи близьких осіб), повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Документом пропонується встановити, що на посади в регіональних (територіальних) органах прокуратури, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки та суддів в межах однієї адміністративно-територіальної одиниці не можуть претендувати особи, якщо хоча б в одному з цих регіональних органів в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці вже працює близька їм особа.

Проект містить також норму, відповідно до якої особа, яка працює на посаді керівника (заступника) Генпрокуратури, Служби безпеки, Міністерства внутрішніх справ або керівника їх самостійного структурного підрозділу, не може мати працюючих близьких їй осіб хоча б в одному з цих органів в межах всієї території України.

Як наголошувалося під час обговорення, прийняття законопроекту має забезпечити об’єктивність прийняття рішень службовими особами правоохоронних (судових) органів при виконанні своїх службових обов’язків.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News