Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прокурор каже, що Тимошенко можуть відвести в суд силою

Понеділок, 8 квітня 2013, 15:49

Засуджена Юлія Тимошенко, підозрювана у справі щодо незаконної діяльності корпорації ЄЕСУ може бути доставлена на засідання 12 квітня.

Таку думку висловив прокурор Харківської області Геннадій Тюрін, повідомляє сайт облпрокуратури.

"З моєї точки зору вона (Тимошенко) повинна з’явитися до суду, інакше суд уже більше року не може розпочати слухання справи по суті, адже за відсутності підсудної особи, така процедура не передбачена чинним законодавством", - зазначив Тюрін.

За його словами, штучне затягування цієї кримінальної справи збоку Тимошенко є безпрецедентним.

"Тим паче, що сьогодні вона вже заявляє про своє бажання брати участь у судових засіданнях, зокрема, в допиті свідка Гайдука у справі організації вбивства Щербаня. Тому, я вважаю, що в участі у засіданні Київського суду Харкова вона має бути зацікавленою не менше, зокрема і в тому, щоб суд почув її доводи", - заявив прокурор.

"Адже адвокати Тимошенко на сьогодні лише поширюють неправдиву інформацію про неіснуюче рішення Верховного суду щодо начебто закриття кримінальних справ проти своєї підзахисної. Оскільки ця інформація є вимислом і немає під собою жодного підґрунтя, то можна робити висновки про відсутність юридичних аргументів захисту", - додав Тюрін.

"Саме тому її участь, її відповіді на запитання суду і прокурорів щодо її ж діяльності на посаді керівника корпорації ЄЕСУ дадуть можливість і суддям, і громадськості зробити певні висновки", - додав прокурор області.

Він також зазначив, що у сторони державного обвинувачення за подальшої відсутності волі підсудної відповідати згідно з вимогами закону за інкриміновані злочини, або ж доводити свою непричетність, завжди є право заявити клопотання про її примусову доставку.

Як відомо, Тимошенко наразі перебуває в лікарні "Укрзалізниці".

Начальник Качанівської виправної колонії Ігор Колпащіков заявив напередодні, що перед етапуванням до суду Тимошенко потрібно вивезти в Качанівську колонію.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...