Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спрощений візовий режим з ЄС може набути чинності до травня

Вівторок, 9 квітня 2013, 13:27

В Адміністрації президента розраховують, що угода між Україною та Європейським союзом про спрощення оформлення віз набере чинності до травневих свят.

Про це повідомив у вівторок на брифінгу радник президента Андрій Гончарук, пише "ЛігаБізнесІнформ".

Гончарук зазначив, що в понеділок, президент Віктор Янукович підписав закон "Про ратифікацію угоди між Україною та Європейським союзом про внесення змін до Угоди між Україною та європейським співтовариством про спрощення оформлення віз".

За словами Гончарука, таким чином Україна завершила всі необхідні внутрішньодержавні процедури для набуття чинності угоди.

"Тепер, щоб угода набула чинності, необхідне відповідне рішення з боку Європейського союзу. Хочеться з радістю констатувати, що ці процеси перебувають на стадії завершення. 17 квітня заплановано розгляд цього питання", - сказав він.

"Сподіваємося, рішення буде прийнято. Протягом короткого терміну відбудеться обмін нотами і хотілося б, щоб до свят воно вступило в силу", - додав Гончарук.

Як відомо, Верховна Рада ратифікувала угоду з Євросоюзом про внесення змін до угоди про спрощення оформлення віз 22 березня.

Згідно зі змінами, спрощений візовий режим для українців поширюється на представників громадських організацій, які подорожують із метою освітньої підготовки, беруть участь у семінарах, конференціях, в тому числі за програмами обміну.

Спрощений візовий режим передбачений також для тих, хто бере участь у міжнародних виставках, для представників релігійних громад, учасників офіційних програм Євросоюзу з прикордонної співпраці.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування