"Втікачі" від Ющенка створюють нову партію

Вівторок, 9 квітня 2013, 14:44

Колишні члени партії "Наша Україна" створюють нову правоцентристську політичну силу.

5 квітня було утворено організаційний комітет з розробки ідеологічних засад та стратегії побудови "якісно нової політичної сили", пише "Тиждень" з посиланням на власні джерела.

За їх словами, до складу ініціативних груп зі створення нової партії увійшли, зокрема, колишній голова виконкому НУ Сергій Бондарчук, колишній голова Київської парторганізації НУ Андрій Ніцой, колишній міністр закордонних справ Володимир Огризко, колишній народний депутат Тарас Стецьків, відомий аналітик, керівник Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко та інші.

Водночас Стецьків у коментарі наголосив, що брав участь у засіданні на рівні експерта, і не входить до будь-яких оргкомітетів зі створення нової партії.

"Це активісти колишньої "Нашої України", котрі займаються роботою над власним проектом. Я там лише виступив, висловив свою думку", - сказав політик.

Він також не виключив, що декотрі з інших перелічених осіб також були залучені до зібрання лише на експертному рівні.

Як відомо, у "Нашій Україні" стався розкол. Одна частина "нашоукраїнців" під головуванням Сергія Бондарчука провела на початку березня з'їзд, на якому було ухвалено рішення ліквідувати партію.

Після цього Сергій Бондарчук закликав усі праві позапарламентські партії саморозпуститися задля створення єдиної правої партії.

У свою чергу прибічники Ющенка заявили, що розпуску партії не було, а згодом оголосили перереєстрацію членів "Нашої України".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування