Колесніченко кличе істориків до суду

Вівторок, 9 квітня 2013, 17:26

Депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко готовий судитися з тими, хто звинувачує його у незаконному використанні творів істориків.

Про це він заявив виданню "Коментарі".

"Якщо хтось готовий довести, що я щось зробив, порушивши закон, я запрошую до суду. Я чекаю таких судів вже більше року. По суті особистих претензій дані панове мені не висунули, і висунути не зможуть, тому що предмету суперечки не існує", - вважає Колесніченко.

"Я впевнений як юрист, що діяв за законом. І ні Тімоті Снайдер, ні Пер Рудлінг мені претензій не висували. Весь час якісь третьосортні письменники від їх імені про щось повідомляють", - додав депутат.

За словами Колесніченка, в ЗМІ розгорнулася кампанія проти нього.

"Для мене головне, що є документи, які підтверджують, що бандерівці були фашистами, що вони злочинці, що вони нелюди і не підлягають реабілітації, що і підтвердили ці закордонні вчені", - вважає він.

Як повідомляла "Історична правда", історик Пер Рудлінг звинуватив Вадима Колесніченка у порушенні авторських прав через те, що той без дозволу і з пропагандистською метою надрукував у своїй брошурі статтю Рудлінга "Війна чи воєнна злочинність?".

Так само професор історії Східної Європи канадського Універститету Альберти Джон-Пол Химка звинувачував Колесніченка у самовільному передруці своєї статті.

Як відомо, у травні 2012 року професор Єльського університету (США) Тимоті Снайдер заявив про порушення своїх авторських прав з боку Колесніченка, вимагав вибачень і знищення всіх паперових та електронних копій попередньої брошури Колесніченка.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...