"Беркут" затримав людей у масках, які проводили "альтернативний марш"

Середа, 1 травня 2013, 12:17

Співробітники спецпідрозділу міліції "Беркут" забрали в автозак і повезли близько 30 представників організації "Автономний Опір" біля станції метро "Арсенальна" у Києві.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", активісти з "Автономного опору" планували взяти участь в альтернативному першотравневому марші праці.

Вони стояли групою зі своєю символікою, з прапорами, на яких було написано "Автономний Опір" (чорне знамено з білим колом, у центрі якого зображено чорно-червоний прапор). Активісти одягнені в чорний одяг та маски з прорізами для очей.

Один з представників "Автономного опору", який назвався Антоном, пояснив журналістам, чому його соратники так одягнені:

"Це називається "чорний блок". Багато наших люди вчаться і працюють, а в нашій державі такі акції можуть вилізти боком".

Близько 100 "беркутівців" оточили групу з приблизно 30 осіб, пролунала команда "Усіх у масках в автозак".

Окрім того наразі на площі перед станцією метро "Арсенальна" збираються представники профспілки "Захист праці" з червоними і чорними прапорами.

"Ми зараз починаємо марш профспілки "Захист праці". Ми не є політичною організацією. Ми не прагнемо до влади, а боремося за трудові права громадян", - сказав голова центрального комітету профспілки "Захист праці" Олег Верник.

Станом на 11:50 близько тисячі представників профспілки йдуть проїжджою частиною вулиці Грушевського, але вулицю не перекрито.

Обабіч для забезпечення порядку вишукувалися міліціонери і "беркутівці".

Vadym Pyvovarov‏ написав у Twitter: "На Арсенальній упакували першу партію. Групу людей 15, без пояснення причин".

Як повідомило згодом МВС, від станції метро Арсенальна у Києві до міліції доставлено 20 молодиків у масках із прорізами для очей.

"На прохання працівників міліції зняти маски молоді люди відмовилися. У зв’язку з цим, відповідно до ст. 11 Закону України "Про міліцію" громадян було супроводжено правоохоронцями до Печерського райуправління для встановлення їхніх осіб", - заявило УЗГ МВС.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News