"Регіонал": помилувати Тимошенко справедливо, лише якщо вона покриє збитки

Середа, 1 травня 2013, 21:15

Депутат-"регіонал" Євген Балицький переконаний, що в рішенні Євросуд із прав людини не вказав на політичну мотивацію при арешті Юлії Тимошенко.

"У рішенні ЄСПЛ немає ані слова про політичне підґрунтя арешту екс-прем'єра України", - цитує його прес-служба Партії регіонів.

За словами Балицького, Європейський суд також не давав свою оцінку справедливості покарання колишньої глави уряду.

"З юридичного погляду, рішення ЄСПЛ не є причиною для звільнення Тимошенко з ув’язнення, адже Європейський суд не розбирався в тому, чи винна вона. У його рішення йдеться лише про те, чи відповідає процедура арешту екс-прем'єра Конвенції з прав людини", - наголосив він.

Балицький додав, що Тимошенко арештували за старим Кримінально-процесуальним кодексом, а вже діє новий.

"Необхідно почекати, поки буде завершене розслідування кримінальних справ, за якими проходить Тимошенко. Тільки після цього Комісія з питань помилування винесе свої рекомендації щодо екс-прем'єра", - вважає "регіонал".

На його думку, було б справедливо говорити про можливе помилування екс-прем'єра лише в тому випадку, якщо Тимошенко відшкодує завдані державі збитки.

Депутат фракції ПР Олег Зарубінський також зазначив, що ЄСПЛ  не вказує на відсутність складу злочину у кримінальній справі Тимошенко, а лише робить висновок, що "УПК України, за яким була арештована Тимошенко, не відповідав Європейській конвенції про права людини".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування