Янукович не винесе на референдум своє обрання в Раді - Єфремов

Четвер, 2 травня 2013, 03:11

Олександр Єфремов виключає, що Віктор Янукович спробує через референдум провести вибори президента в парламенті і продовження свого правління.

Про це лідер фракції Партії регіонів сказав в інтерв'ю "5 каналу", показаному в середу ввечері.

Єфремов не сказав, чи буде взагалі референдум цього року.

"Я на запитання журналістів, чи є можливість провести якісь законодавчі акти, минаючи Верховну Раду, відповів: є. Ми прийняли в минулому скликанні механізм, коли воля народу через референдум відразу оформлюється в законодавчі речі", - уточнив він

"Чи працює хтось сьогодні над проведенням референдуму, чи не працює, я не знаю", - заявив Єфремов.

На уточнююче запитання про ймовірність того, що влада нівелює першу каденцію Віктора Януковича і дозволить йому обиратися в президенти і другий, і третій, і четвертий раз, як Олександру Лукашенку в Білорусі, Єфремов заявив:

"Я дозволю собі нагадати, що свого часу Віктору Федоровичу Януковичу, коли ми були в опозиції, була пропозиція і від Юлії Тимошенко обратися президентом країни, минаючи вибори, а в парламенті. І відповідні документи вже були підготовлені".

"І Віктор Федорович тоді категорично відкинув відповідні пропозиції. Тому я навіть допустити не можу, що наш президент розробляє якісь методики для того, щоб облаштувати себе особисто, прийняти рішення в неконституційний спосіб. Такого не буде", - заявив Єфремов.

"А що стосується рішень щодо шляхах розвитку нашої держави, вирішення якихось питань, я не виключаю, що президент буде радитися з народом. Бо в його розумінні це дуже правильно. І я так вважаю", - додав він.

За словами Єфремова, він не знає, які питання можуть бути винесені на всенародне голосування.

"Питання, взагалі-то, виносяться ті, які розбурхують людей і на сьогоднішні затребувані. Ось які будуть питання на той період - якщо буде прийнято рішення, тоді й будемо говорити на цю тему", - заявив він.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування