У Нью-Йорку закінчують будівництво хмарочоса замість веж-близнюків

П'ятниця, 3 травня 2013, 17:16

У Нью-Йорку завершується будівництво хмарочоса, що зводиться на місці зруйнованих під час терактів 11 вересня 2001 року веж-близнюків Всесвітнього торгового центру.

Про це повідомляє ИТАР ТАСС.

У четвер на верхівку будівлі були підняті останні частини шпиля.

Всього він складатиметься з 18 сегментів, кожен з яких важить від 5 до 70 тонн. В кінці минулого року вони були доставлені на баржі в Нью-Йорк з канадського Квебека.

Загальна вага сталевої конструкції складе 758 тонн, довжина - 124 м. Поки останні частини шпиля, увінчані американським прапором, поміщені на тимчасову будівельну платформу.

Фото Reuters
Фото Reuters

Як очікується, складання конструкції завершиться через кілька тижнів. Шпиль буде виконувати, зокрема, функції теле-і радіоантени. Крім того, на ньому буде встановлений світловий маяк для літаків.

Зведення хмарочоса, офіційно іменованого ВТЦ-1, почалося в 2006 році.

Наприкінці квітня минулого року він став найвищою будівлею мегаполісу, перегнавши відомий 102-поверховий "Емпайр стейт білдінг".

Після завершення будівництва в 2014 році 104-поверхова Вежа свободи, як спочатку називалася ця споруда, стане найвищою будівлею на території Західної півкулі і третім за висотою хмарочосом у світі.

Фото Getty images
Фото Getty images

Висота ВТЦ-1 складе 1776 футів /541 м/, що символізує рік прийняття Декларації незалежності США.

За задумом міської влади і архітекторів, ВТЦ-1 має стати найбезпечнішим і надійнішим хмарочосом на планеті. Фундамент споруди укріплений сталевими балками, а перші кілька поверхів являють собою потужну залізобетонну базу без вікон.

До теперішнього часу вже підписані контракти на оренду приміщень з великим видавничим домом "Конде Наст", китайською інвестиційною фірмою "Вантон холдінгс", а також Управлінням служб загального призначення при уряді США.

Крім ВТЦ-1, новий комплекс Всесвітнього торгового центру буде включати три інших висотних офісних будівлі, а також меморіал і музей, присвячені жертвам терактів 11 вересня.

Найвищою будівлею в світі зараз є дубайський хмарочос Бурдж-Халіфа. Його висота становить 828 метрів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News