Єврокомісар: У 2013 році треба перейти до конкретних кроків

П'ятниця, 3 травня 2013, 18:38

Єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Оттінгер запевняє, що 2013 рік стане роком прийняття рішень щодо української газотранспортної системи.

Таку думку він висловив у четвер у Брюсселі в ході прес-конференції, яка відбулася в рамках круглого столу високого рівня з питань українського газового ринку.

"Наші амбіції полягають у тому, щоб у 2013 році прийти до конструктивного розвитку і конкретних кроків ... Час прийшов приймати рішення. Наприкінці процесу всі (Брюссель, Москва і Київ) повинні опинитися у виграші", - заявив Оттінгер.

Відповідаючи на уточнююче питання про рішення, які необхідно прийняти в 2013 році, представник Європейської комісії конкретизував, що "буде кілька рішень".

"По-перше, наші банки повинні надати фінансову підтримку, інвестиції, які будуть спрямовані на оновлення існуючої ГТС", - сказав він.

"Другий момент - необхідно знайти технічні та правові рішення для зворотного потоку. Крім того, ми очікуємо на конкретні фінансові пропозиції від європейських газових компаній та європейських газових інституцій, але, в кінцевому підсумку, це українська сторона вирішує, що буде відбуватися з українською ГТС", - підкреслив Оттінгер.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування