Регіонал: Заява ПАРЄ - заклик до Тимошенко не перешкоджати слідству

Неділя, 5 травня 2013, 12:55

Заяви європейців про необхідність швидкого звільнення Тимошенко можна розцінювати, як прохання до неї не перешкоджати слідству.

Про це заявив депутат від Партії Регіонів Володимир Олійник, коментуючи заяву співдоповідачів Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи, передає прес-служба ПР.

За його словами, ЄСПЛ не розглядав по суті справу Тимошенко чи вирок.

"Справа Тимошенко по суті не була предметом розгляду в Європейському суді щодо винуватості чи невинуватості екс-прем’єра", - зауважив парламентарій.

Він переконаний, якщо з-за кордону лунають заяви про необхідність випустити Тимошенко, може йти мова про два варіанти – помилування або амністію.

"Юридичною мовою це звучить так: застосувати помилування або амністію. Водночас ці дії неможливо застосувати до людини, яка ще перебуває під слідством, проти якої розглядаються кримінальні справи", - зазначив він.

"І це абсурд, якщо людина підозрюється в несплаті податків або організації вбивства, і ці кримінальні справи ще не доведені до кінця, а хтось вимагає підозрюваного амністувати чи помилувати. Це є передчасним", - впевнений депутат.

Олійник також додав, що сама Тимошенко має бути, перш за все, зацікавлена у тому, щоб порушені проти неї кримінальні справи були скоріше розслідувані, і суд виніс вирок.

"Що ж ми бачимо? Ми бачимо, що сама Тимошенко перешкоджає розслідуванню. Всіляко намагається затягти слідство. Очевидно, що вона сама не хоче швидко поставити крапку у цих справах. Вона не йде в суд в Україні, через американський суд намагається заборонити допит важливого свідка – П. Кириченка. Тому, коли європейці кажуть, що треба звільнити Тимошенко, це можна розцінювати, як звернення до неї з проханням не заважати і не перешкоджати слідству", - сказав політик.

В іншому разі, наголошує він, інститут амністії або помилування буде повністю дискредитований.

Він також додав, що рішення Європейського суду з прав людини щодо Тимошенко стосується тільки стадії затримання колишнього прем’єра і не може бути підставою для її звільнення.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...