Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Проїзд по автомобільних дорогах Білорусії стане платним

Понеділок, 6 травня 2013, 17:18

Рада міністрів Білорусії затвердила перелік автомобільних доріг, проїзд по яких з 1 липня 2013 року буде платним.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби білоруського уряду.

Згідно з документом, проїзд стане платним на ділянках доріг загальною протяжністю близько 815 км.

Зокрема, платним буде проїзд по всій автомагістралі "Брест - (Козловичі)-Мінськ-кордон Росії (Редьки)".

Також буде стягуватися плата за проїзд окремими ділянками автотрас M-2 "Мінськ-Національний аеропорт Мінськ", M-3 "Мінськ-Вітебськ", M-4 "Мінськ-Могильов", M-5/Е 271 "Мінськ-Гомель" і M-6/Е 28 "Мінськ-Гродно-кордон Польщі (Брузги)".

Раніше повідомлялося, що австрійська компанія Kapsch TrafficCom AG, яка є інвестором, направить більше 267 мільйонів євро на реалізацію проекту створення в Білорусії електронної системи BelToll, яка почне роботу з 1 липня цього року.

Також повідомлялося, що в Білорусії, згідно з указом президента, від плати за проїзд по деяких автотрасах будуть звільнені транспортні засоби, зареєстровані на території держав - учасниць Митного союзу, з технічно допустимою загальною масою не більше 3,5 т.

Безкоштовним буде проїзд для мопедів і мотоциклів, зареєстрованих в Білорусії, колісних тракторів і самохідних машин, транспорту оперативного призначення, а також транспорту, який використовується з метою забезпечення обороноздатності та правопорядку.

Раніше уряд встановив розмір плати за проїзд. Тарифи диференційовані залежно від допустимої загальної маси транспортного засобу та кількості осей і складають 0,04-0,12 євро за 1 км.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування