Опозиція закликала дипломатів проконтролювати вибори у Василькові

Середа, 8 травня 2013, 10:36

Опозиція просить міжнародні інституції, представників дипломатичних місій демократичних країн звернути увагу на ситуацію з виборами у місті Василькові.

Про це йдеться у спільній заяві трьох партій – "Батьківщина", "Свобода" і "Удар", щодо спроби влади зірвати вибори у Василькові.

"Відмова у реєстрації кандидатом у мери Василькова Сергія Сабова, якого висунули і підтримують три опозиційних сили, є технологією влади на зрив виборів у Василькові або створення сприятливих умов для кандидата від влади", - йдеться у документі.

"Режим президента Януковича розуміє, що зазнає поразки на будь-яких чесних виборах. Тому прагне утримати владу будь-якими методами і незважаючи ні на що – як в столиці, так і на місцях", - зазначає опозиція.

"Ситуація з виборами у Василькові - це віддзеркалення ситуації по всій країні. Партія регіонів втрачає підтримку у всій країні. Тому для того, щоб утриматися при владі, вона прагне не проводити виборів ніде – ані у Василькові, ані в Чернівцях, ані в Києві", - сказано в заяві.

"У Василькові влада взагалі намагалася не призначати виборів. Однак коли вона була змушена це зробити під тиском опозиційних сил, вдалася до брудних технологій", - уточнили партійці.

"Такі дії режиму є особливо цинічними зважаючи на те, що влада запевняє про своє прагнення підписати угоду про асоціацію з ЄС у листопаді цього року. Про які європейські принципи і стандарти може йтися, коли людей позбавляють права вибору?", - вказують політики.

Опозиція вимагає від влади "відмовитись від політичного шахрайства і виконати свій конституційний обов’язок – забезпечити вільні і чесні вибори як у місті Василькові, так і в інших містах і селах України".

"Ми звертаємось до міжнародних інституцій, представників дипломатичних місій демократичних країн з тим, аби вони звернули увагу на ситуацію з виборами у Василькові та відправили своїх спостерігачів для контролю за виборчим процесом у Василькові", - йдеться в документі.

Як відомо, у Василькові кандидату від "Удару" відмовили у реєстрації, аргументуючи це тим, що від цієї політсили вже зареєстрований кандидат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування