Львівська міліція готується до провокацій: 23 заявки на мітинги

Середа, 8 травня 2013, 18:05

Міліції відомо про сценарії, які готуються певними особами на 9 травня у Львові.

Про це 8 травня на брифінгу сказав начальник ГУ МВС у Львівській області Олександр Рудяк, якого цитує Zaxid.net.

"Є різна інформація чи буде порушення громадського порядку, чи ні. Є інформація, що не політичними силами, а певними особами розробляється сценарій. Ми про них знаємо", – додав Рудяк.

При цьому головний міліціонер Львівщини наголосив, що згадані особи не пов’язані з представниками влади, представниками міліції, чи представниками політичних сил.

"Ми дуже не хотіли, щоб представники ЗМІ були в цих сценаріях задіяні", - зазначив Рудяк, при цьому не уточнивши, що саме має на увазі.

Окрім цього, він висловив сподівання, що після брифінгу згадані особи відмовляться від своїх планів.

Міліціонер розповів, що отримано 20 заявок на проведення заходів 9 травня.

"Поки що маємо 20 заявок. Заявлена кількість людей – від 25 до 500. Різні політичні сили, різні формати, громадські організації, громадяни… Є заявка від литовської спільноти, вірменської спільноти. Декілька політичних сил і ветеранські організації заявили про кількість до 500 осіб", – сказав Рудяк.

"Міліція буде супроводжувати всі організовані групи без виключення", - запевнив він.

Брифінг Рудяка розпочався о 16:15. Натомість станом на 17:00 у Львівській міській раді повідомили, що зареєстровано 23 заявки від різних громадських організацій на проведення заходів 9 травня: на пагорбі Слави на вул. Пасічній та на Марсовому полі на вул. Мечнікова.

Для забезпечення охорони громадського порядку під час відзначення Дня перемоги залучать 1,5 тисяч правоохоронців.

Як відомо, 25 квітня Львівська міськрада заборонила використовувати на території міста символіку СРСР і нацистської Німеччини та оголосила 8 травня днем жалоби за загиблими у роки Другої світової війни.

7 травня за позовом Компартії Львівський окружний адмінсуд призупинив дію ухвали Львівської міськради про заборону в місті комуністичної та нацистської символіки до розгляду справи по суті 29 травня.

У 2011 році також намагалися заборонити використання символіки, тоді у Львові відбулися зіткнення між прихильниками і супротивниками святкування Дня Перемоги. Сталася навіть перестрілка.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування