Путін звільнив свого сірого кардинала

Четвер, 9 травня 2013, 09:32

Російський президент Володимир Путін звільнив з посади віце-прем'єра - керівника апарату уряду Владислава Суркова, повідомляється на сайті Кремля.

Як випливає з указу президента, Владислав Сурков, який вважається творцем системи "керованої демократії", сам звернувся до глави держави з проханням про відставку, повідомляє російська служба ВВС.

Прес-секретар глави уряду Наталія Тімакова повідомила, що Сурков написав заяву про відставку ще 26 квітня, і прем'єр-міністр Дмитро Медведєв був в курсі цього.

Обов'язки Суркова поки покладені на віце-прем'єра Аркадія Дворковича.

Сам екс-віце-прем'єр поки не коментує свою відставку. Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков повідомив, що відставка Суркова пов'язана з темою виконання указів президента.

Сурков став першим віце-прем'єром і третім членом уряду Дмитра Медведєва, відправленим у відставку за неповний рік роботи нинішнього складу

У вівторок на нараді в Кремлі, присвяченому виконанню президентських доручень, Володимир Путін розкритикував уряд за відсутність економічного зростання, і запропонував ввести персональну відповідальність членів уряду за виконання указів.

Сурков у відповідь назвав роботу міністрів "досить бездоганною", але визнав, що виконання близько 50 доручень глави держави "не може бути визнано задовільним".

"Треба думати, цей персонаж, за прикладом свого соратника Васі я_с_29_комплекса Якеменко, торгівлю пиріжками відкривати не буде", - написав у блозі на "Ехо Москви" Олексій Навальний.

"Йде з держслужби мільярдером. Значить книжку стане писати "щодо інвестицій у венчури" або спеціалізуватися почне ", - сказав уїдливо він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування