Москаль каже, що його законопроект не стосується відеореєстраторів, а захищає опозицію

Четвер, 9 травня 2013, 10:16

Нардеп Геннадій Москаль запевняє, що його законопроект не спрямований на заборону відеореєстраторів у автомобілях.

Він стосується діяльність підрозділів правоохоронних органів, які здійснюють незаконне відеостеженя, пояснив депутат в коментарі до свого законопроекту.

"Деякі ЗМІ з подання правоохоронних органів, які мають служби зовнішнього (візуального) спостереження, або через власну неуважність, розгорнули кампанію проти внесеного мною й народним депутатом Віталієм Яремою законопроекту про кримінальну відповідальність за незаконне здійснення візуального спостереження за особою", – заявив Москаль.

"Сам законопроект при цьому ніхто й не намагається уважно прочитати. А мова в ньому йде тільки про оперативні підрозділи правоохоронних органів, які здійснюють зовнішнє (візуальне) спостереження, використовуючи його проти лідерів і активних членів опозиції", - обурився депутат.

За його словами, такі підрозділи сьогодні є в МВС, СБУ та податковій міліції.

"Нагадаю, що новий КПК відніс зовнішнє (візуальне) спостереження до категорії оперативно-розшукових заходів, які можуть здійснюватися тільки з дозволу слідчого судді. Таким чином відповідальні особи спецслужб, які мають у своєму підпорядкуванні передбачені законом "Про оперативно-розшукову діяльність" підрозділи для здійснення зовнішнього спостереження, з переляку перед відповідальністю за незаконні дії вирішили скомпрометувати законопроект", - зазначив він.

"Теза із забороною відеореєстраторів є звичайною провокацією, організованою правоохоронцями. Я не здивуюся, якщо в підконтрольних владі ЗМІ з’явиться інформація, що даним законопроектом Москаль намагається заборонити відеозйомку весіль та інших урочистих заходів", - заявив депутат.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування