Янукович хоче шукати шляхи до порозуміння

Четвер, 9 травня 2013, 12:14

Президент Віктор Янукович запевняє, що українська армія здатна захистити державу від регіональних загроз і терористів.

Про це він заявив під час урочистостей з нагоди Дня Перемоги в палаці "Україна".

"Пам’ятаючи про жахливі наслідки Другої світової війни, Україна залишається послідовно відданою принципам мирного цивілізованого вирішення конфліктів виключно за допомогою дипломатичних засобів у суворій відповідності з нормами міжнародного права. Модернізуючи та зміцнюючи боєздатність Збройних Сил, ми розглядаємо військову силу тільки як засіб оборони", - заявив він.

"Завдяки зваженій зовнішній політиці та сучасній армії Україна здатна захистити себе від регіональних загроз екстремізму та радикалізму, забезпечити міжнародну підтримку своїй цілісності та суверенітету", - запевнив президент.

Янукович також вказав, що сьогоднішнє свято - нагода не лише віддати символічну шану загиблим і живим учасникам війни. Це привід задуматися над уроками минулого.

"Нам потрібно разом подбати про збереження зв’язку поколінь. ..Тому перед усім суспільством стоїть найважливіше завдання шукати шляхи до порозуміння і примирення між усіма сторонами трагічних подій Другої світової війни", - заявив він.

"Ми маємо шукати внутрішній мир і спокій у діалозі між українцями і нащадками українців, які були розділені війною на ворогуючі табори", - сказав президент.

"Кожна сторона повинна намагатися зрозуміти іншу позицію. Зрозуміти, що треба бути разом, жити в одній країні, будувати спільне майбутнє", - наголосив Янукович.

Виступаючи перед ветеранами, Янукович згадав про святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі, а також про ініціативи влади в охороні здоров’я, освіти, соціальній сфері.

"Із 1 травня інваліди війни та учасники бойових дій у період Другої світової війни 1941-1945 років отримуватимуть підвищені пенсії. Новий щомісячний розмір пенсійної виплати становитиме 2 тисячі 548 гривень", - повідомив президент.

Він також зявив, що у повному обсязі фінансуватимуться заходи для відвідання ветеранами місць бойової слави.

2Ми створюємо умови для того, щоб більшість українців могли дати дітям якісну освіту, забезпечити повноцінний фізичний і творчий розвиток. Суттєво збільшено допомогу сім’ям з дітьми, на догляд за дітьми з особливими потребами", - сказав президент.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування