Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Росії "хом'ячки" атакували опозиційні сайти

Четвер, 9 травня 2013, 14:00

Сайти телеканалу "Дощ" і петербурзьких ЗМІ - "Фонтанка.ру", місцевої "Нової газети" і "Еха Москви в Санкт-Петербурзі" - зазнали DDoS-атаки. На даний момент вони працюють з перебоями.

Про це пише Лента.ру

"Дощ" повідомив про DDoS-атаці у фейсбуці. Головний редактор "Фонтанка.ру" Олександр Горшков повідомив РІА Новини, що з ранку 9 травня почалася "дуже серйозна" DDoS атака на сайт. Технічна служба намагається відновити його роботу. Василь Пускальн, головний редактор сайту "Еха Москви в Санкт-Петербурзі", також заявив, що в атаці на сайт він підозрює хакерів. Коментарі від "Нової газети" поки що не надходили.

Відповідальність за атаки взяли на себе якісь "Хом'ячки", що позиціонують себе як "співтовариство людей без будь-яких політичних переконань, які виступають за чистоту інформації та слова в нашій країні". Вони присвятили атаку Дню перемоги.

Сайт федерального видання "Нової газети" на даний момент відкривається нормально, проте наприкінці березня і в квітні видання неодноразово піддавалася DDoS-атакам, які перешкоджали роботі сайту. Видання звернулося до ФСБ з проханням знайти замовників атак. Відповідальність за ці атаки також взяли "Хом'ячки", проте ніяких санкцій до них застосовано не було.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування