"Свобода" радіє, що не допустила шабашу у Львові. Але прапор забрала

Четвер, 9 травня 2013, 14:18

Депутат Львівської міської ради від "Свободи"Андріан Будник із застосуванням сили відібрав прапор у жінки, яка перебувала серед демонстрантів, які святкують День перемоги на Пагорбі Слави у Львові.

Після конфлікту виникла словесна перепалка, повідомляють Українські новини.

Демонстранти вимагали від Будника повернути прапор, але він у відповідь його зім'яв, назвав "червоною ганчіркою" і віддав співробітникам міліції.

Після інциденту виникла штовханина, в якій брали участь близько 50 осіб, в тому числі міліціонери.

Через 2 хвилини конфлікт було вичерпано.

Незабаром на Пагорб Слави прибули голова міської організації Прогресивної соціалістичної партії Олександр Покровський і глава місцевого відділення Антифашистського комітету Олександр Калинюк.

Вони заявили про намір розгорнути червоний прапор.

Їх оточили близько 50 активістів "Свободи" і 30 журналістів.

Співробітники міліції змусили згорнути святкуючих 9 травня червоний прапор.

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" висловлює подяку громаді Львова за недопущення проведення "сталінсько-гітлерівського шабашу" 9 ​​травня.

Про це повідомив керівник фракції ВО "Свобода" у Львівській міській раді Маркіян Лопачак, коментуючи події в місті 9 травня 2013.

"Незважаючи на всі спроби правлячого режиму засобами примусу легалізувати проведення провокаційних дій з тоталітарною людиноненависницькою символікою, громада довела, що Львів - європейське місто, поділяє світову практику пам'яті жертв Другої світової війни", - заявив він.

"Ми бачимо наслідки інформаційно-просвітницької роботи. Львів'яни показали, що 9 травня - це не святковий, а скорботний день, День пам'яті за загиблими у кровопролитних боях світової війни. Ми розуміємо, що це не були визвольний рух - це було протистояння двох людиноненависницьких режимів : гітлерівського і сталінського. І незважаючи на всі спроби влади, суспільство не піддалося на провокації і проігнорувало "георгіївські" стрічки та іншу тоталітарну символіку ", - зазначив Лопачак.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування