Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кожара розповів у США про важливість Митного союзу

Четвер, 9 травня 2013, 19:52

Для України важливо мати найсприятливіший режим торгівлі з ключовими торговельними партнерами, зокрема Митним союзом Росії, Білорусі та Казахстану.

Про це заявив глава українського МЗС Леонід Кожара на слуханнях у Гельсінській комісії США, передає корреспондент УКРІНФОРМу.

"Росія та Митний союз у цілому є ключовими торговельними партнерами України. Хіба не має Україна прагнути найбільш сприятливого режиму торгівлі з Митним союзом? Звичайно, має. Ось лише два приклади: Європейська асоціація вільної торгівлі, яка об'єднує чотири багатих європейських країни (Ісландія, Норвегія, Швейцарія і Ліхтенштейн - Ред.) провела вже вісім раундів переговорів про зону вільної торгівлі з Митним союзом. Те смае робить зараз Нова Зеландія", - сказав міністр.

Він зауважив, що Україна звернулася за наданням статусу спостерігача в Митному союзі. Ця пропозиція наразі розглядається, і Україна сподівається на "швидкий позитивний результат", додав Кожара.

"Очевидно, що жодна країна не може змінити своє географічне положення. Це означає, що для України немає інших варіантів, окрім як прагнути до збереження добросусідських і партнерських відносин з Росією", - наголосив глава МЗС.

В свою чергу, коментуючи журналістам висловлену позицію, міністр зазначив, що співпраця України з МС є надзвичайно важливою, оскільки Митний союз - це більше 40% українського зовнішнього товарообігу. Таким чином Україна буде шукати модальності своєї співпраці з Митним союзом, які б не суперечили зобов'язанням держави перед іншими організаціями, зокрема, зі Світовою організацією торгівлі та Європейським Союзом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...