Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політолог про бійки 9 травня: "У кожному селі свої дурні"

Четвер, 9 травня 2013, 20:12

Політолог Кость Бондаренко заявляє, що поведінка радикальних політиків у День Перемоги свідчить про те, що вони хочуть привернути до себе увагу, спекулюючи на болючих для більшості громадян України темах.

"Є таке українське прислів'я "У кожному селі свої дурні", і звертати увагу на них, думати, що вони роблять погоду в суспільстві, - не варто. Як і не варто думати, що це поведінка є якимось вагомим чинником, або що вони є лідерами громадської думки, яких підтримує більшість населення України", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у четвер.

За його словами, спекуляції на темі Дня Перемоги все ще можливі, тому що в українському суспільстві у Сходу і Заходу досі не сформувалося єдиної думки щодо історичних цінностей.

"У Заходу свої герої, у Сходу - свої, і на Сході і на Заході різні розуміння історичних процесів, які відбувалися на території України. У даній ситуації ми є заручниками того, що не вироблено єдність поглядів на нашу історію. У Сполучених Штатах Америки єдність поглядів на історію Півдня і Півночі виробилася під час Рузвельта, тобто, десь через півстоліття після того, як закінчилася Громадянська війна між Північчю і Півднем. Україні сьогодні тільки 22 роки. І має пройти ще чимало часу, змінитися хоча б одне покоління, щоб більш-менш спокійно всі громадяни України оцінювали значимість Великої вітчизняної війни", - зазначив політолог.

"На щастя, ті персони, які сьогодні дозволяють собі якось трактувати історію ВВВ, не є істориками, а політиками. А там, де політики лізуть в історію, і ми вже переконалися в цьому на прикладі Ющенка, добра не виходить", - підкреслив він.

Крім того, Бондаренко звернув увагу на реакцію лідерів Батьківщини і Удару на слова і дії представників ВО "Свобода".

"Лідери опозиції просто сором'язливо опускають очі і не хочуть ніякого загострення і без того натягнутих відносин напередодні 18 травня. Тим більше, що у Тягнибока і так натягнуті стосунки і з Яценюком і з Кличком", - переконаний він.

"Але таким чином вони поділяють зі "Свободою" відповідальність за її висловлювання. Якщо немає спростування або спроб пом'якшити ситуацію, значить, вони згодні зі сказаним", - підкреслює політолог.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування