Джемілєв назвав наступників на посаду глави Меджлісу

Субота, 1 червня 2013, 12:59

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв має намір покинути свій пост, але не через вчинок його сина

Про це Джемілєв зяавіл в інтерв'ю ZN.UA.

За його словами, на пост глави меджлісу кримськотатарського народу можуть претендувати Рефат Чубаров, Ремзі Ільясов і Ахтем Чийгоз.

"От якби ділові якості Чубарова і Ільясова з'єднати в одне ... Ільясов - дуже хороший організатор, хоча він не публічний, не виступає, чи не дипломат. А у Рефата слабкість інша: все хоче зробити сам, а коли не встигає - спалахує", - додав Джемілєв.

Також він зазначив, що на перших порах буде допомагати новообраному главі.

"Я буду поруч, далеко не піду від меджлісу. Для мене головне, щоб система працювала, щоб діяльність меджлісу не залежала від особистості", - пояснив глава Меджлісу.

Джемілєв також повідомив, що Курултай швидше за все обере нового голову меджлісу в серпні.

"На початку червня закінчуються вибори делегатів Курултаю, але оскільки після підведення результатів почнеться місяць Рамадан, думаю, що сесія Курултаю буде в серпні", - повідомив він.

При цьому Джемілєв зазначив, що його відхід з поста ніяк не пов'язаний з трагедією, що сталася в його родині.

"Ця ситуація мене не зламає .... Не може бути розтлумачено, як ніби-то я йду через цю драму - мій відхід запланований набагато раніше", - підсумував Джемілєв.

Як відомо, Київський райсуд Сімферополя ухвалив рішення про утримання сина глави Меджлісу Хайсера Джемілєва за підозрою у вбивстві Февзі Едемова під вартою 60 днів. Захист Хайсера має намір оскаржити дане рішення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News