До Януковича на "гостини" стали приїжджати вдвічі менше

Неділя, 16 червня 2013, 20:46

Найбільша кількість офіційних чи робочих візитів прем'єрів та президентів інших країн в Україну відбувалася у перші роки президентства Віктора Януковича: у 2010 році таких візитів було 23.

Як пише "Тиждень" з посиланням на сайт президента, у 2011 таких візитів було 21, у 2012 - 12.

Так, найчастіше  Януковича з офіційними візитами відвідували керівники Росії Володимир Путін та Дмитро Мєдвєдєв.  У 2010 році таких візитів було шість. По одному візиту Путіна і Мєдвєдєва в Україну було у квітні 2011 року та у червні 2012 року.

Наступний найчастіший гість в Україні -  президент Польщі Броніслав Коморовський: п'ять візитів.

Керівники Молдови та Казахстану мали по 4 рази візити в Україну з 2010 року.

Тричі за 2010 та 2011 роки з Януковичем зустрічався президент Казахстану. Також тричі в Україну приїжджав президент Вірменії Серж Саргсян та керівники Угорщини.

Двічі з візитом в Україні були президент Азербайджану Ільхам Алієв, прем’єр-міністр Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган, президент Таджикистану Емомалі Рахмон, глава Литви Даля Грібаускайте.

По одному візиту в Україну в 2010 році мали президент Шрі-Ланки, Держсекретар США , президенти Білорусі і Словаччини, глава Венесуели Уго Чавес, прем’єр-міністр Канади , прем’єр-міністр Македонії , президент Ізраїлю, президент Сирії.

У 2011 році Україну відвідали прем’єр-міністр Бельгії , прем’єр-міністр Франції, президент Швейцарії, президент Хорватії, а також голова КНР Ху Цзіньтао, король Йорданії, президенти Монголії, Кіпру  та Сербії.

Також з візитом у Києві були прем'єр-міністри Кореї, Словенії  та емір Катару.

З єдиним візитим до України завітали президент Туркменистану та прем’єр Угорщини, президент Латвії  та прем'єр Естонії.

Сам президент Віктор Янукович  за останні 5 місяців здійснив 7 закордонних поїздок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування