Адвокат Соделя та Сніцарчук бажає Тітушкові 4 роки в'язниці

П'ятниця, 21 червня 2013, 16:39

Адвокат побитих журналістів Владислава Соделя та Ольги Сніцарчук Ігор Федоренко вважає, що обвинувачений Вадим Тітушко має бути позбавлений волі на 4 роки.

Про це він заявив в інтерв’ю журналістам в Києві після завершення попереднього розгляду кримінального провадження стосовно Тітушка у Шевченківському райсуді Києва.

За словами адвоката, "наразі немає підстав вважати, що особа розкаялась. Вини він не визнає і зараз це найбільш адекватне покарання".

"Ми вважаємо, що має бути призначене максимальне покарання по 296 статті КК (хуліганство) — 4 роки позбавлення волі", - сказав Федоренко.

Він пояснив, що інша стаття, яка інкримінується Тітушку, — 171 ККУ (перешкоджання журналістам у виконанні професійних обов’язків) передбачає більш м’яке покарання, а тому буде поглинута статтею 296 ККУ.

У свою чергу Сніцарчук в коментарі журналістам зазначила, що вважатиме за адекватне те покарання Тітушку, яке йому призначить суд.

"Я хочу, щоб в нашій державі не били людей на мітингах, журналістів, моїх колег, які виконують професійні обов’язки", - сказала Сніцарчук.

Відповідаючи на запитання, які емоції вона відчуває зараз до Тітушка, журналістка сказала, що у неї немає якихось особливих відчуттів до цієї людини. За словами Сніцарчук, зараз в інтересах Тітушка "продемонструвати, що він чемний хлопчик, який розкаюється у тому, що зробив".

Як відомо, суд у справі Тітушка розпочнеться 1 липня о 10:00.

За підозрою у нападі на журналістів  18 травня в центрі Києва був затриманий Вадим Титушко. Він був у складі групи з близько 50 осіб, які влаштували бійку зі свободівцями на Великій Житомирський.

Співробітники міліції "проявили нерішучість" під час інциденту з побиттям журналістів Ольги Сніцарчук та Влада Соделя.

Шевченківський райсуд Києва випустив Титушка під заставу 22940 гривень. Міліція ж покарала дисциплінарним стягненням 15 міліціонерів за бездіяльність.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News