Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КВУ: порушення могли завадити чесному вибору мера Василькова

Понеділок, 3 червня 2013, 10:06

Комітет виборців України вважає, що процедурні порушення в ході голосування і підрахунку голосів могли вплинути на результати виборів мера Василькова (Київська область).

Про це заявив глава правління КВУ Олександр Черненко, якого цитує "Інтерфакс-Україна".

"Фальсифікації протоколів не було, але були процедурні порушення, і необхідно оцінити їх вплив на результат, враховуючи, що відрив не так уже й великий", - уточнив він.

Експерт повідомив, що, за даними Васильківської міської територіальної виборчої комісії, за представника Партії регіонів Володимира Сабадаша проголосували 3 тисячі 403 виборці, за кандидата від політичної партії "Удар" Сергія Сабова - 3 тисячі 158, за екс-мера Василькова Валерія Поповича, висунутого партією "Єдність", - 2 тисячі 953 виборці.

Явка виборців становила близько 35%.

"Вибори були непростими - і під час голосування, і під час підрахунку голосів ми бачили певні процедурні порушення. Було зупинено спроби вкидання бюлетенів на двох дільницях, на окремих дільницях журналістів або спостерігачів видалили з приміщення дільничної комісії. Але загалом на дільницях були присутні і спостерігачі, і депутати", - констатував Черненко.

Він наголосив, що правоохоронні органи мають розслідувати всі ці факти, оскільки розрив між кандидатами невеликий.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування