Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представник президента: наш формат "3+1" Митний союз прийняв

Понеділок, 3 червня 2013, 16:17

Формат співпраці України з Митним союзом є "3+1".

Про це повідомив представник президента у Верховній Раді, депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко під час засідання погоджувальної ради представників депутатських фракцій у парламенті.

За його словами, і команда адміністрації президента, що веде переговори щодо співпраці з Митним союзом, і президент особисто є прихильниками формату співпраці України з Митним союзом за формулою "3+1".

"Ще понад рік тому глава держави запропонував формат співпраці з Митним союзом у форматі "3+1" і наші колеги по переговорах, тоді досить негативно поставилися до цієї пропозиції, але врешті-решт прийняли і підтримали нашу позицію", - сказав він.

Представник президента підкреслив, що Україна працює над набуттям статусу спостерігача у Митному союзі, тобто, вона зможе бути присутня на засіданнях, матиме для ознайомлення всі документи.

"Зможе висловлювати свої позиції щодо тих чи інших проектів рішень, але не матиме обов’язку виконувати рішення керівних органів Митного союзу", - підкреслив Мірошниченко.

"Йдеться про абсолютно прагматичні національні інтереси України, які зараз захищає, на жаль, президент наодинці, замість того, щоб мати за спиною підтримку українського парламенту, українського суспільства", - цитує депутата прес-служба президента.

Він зазначив, що йдеться про те, щоб вітчизняні товаровиробники мали б можливості реалізації своїх товарів, а українські урядовці могли би вчасно реагувати через свої рішення і щоб український парламент зміг реагувати, коли йтиметься про рішення, що готуються в рамках Митного союзу як торгівельного партнера України.

Як відомо, у п'ятницю Україна домовилася з Митним союзом Єдиного економічного простору про поглиблення співпраці.

Відповідний меморандум Кабмін оприлюднив у суботу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...