Спостерігачів, які знімали порушення на виборах в Ялті, усували - КВУ

Вівторок, 4 червня 2013, 01:53

Після того, як спостерігачі починали фіксувати на відео або фото факти вкидування бюлетенів на виборах мера Ялти, їх усували.

Про це повідомив голова кримського відділення Комітету виборців України Андрій Крісько в ефірі 5 каналу.

"Ситуація станом на 16:00 була така, що середній показник явки по Великій Ялті складав 15%, а перед закриттям дільниць на деяких дільницях явка виборців була 89%. При цьому спостерігачі на дільницях не фіксували масового напливу виборців. Все це можна, як мінімум, назвати електоральною аномалією", - розповів він.

"Були зафіксовані випадки усунення під будь-яким приводом спостерігачів з дільниць. Був зафіксований випадок, коли виборець бачив у списку виборців, що за нього вже хтось отримав бюлетень…", - зазначив Крісько.

Все це, за словами голови кримського відділення КВУ, вказує на те, що на "всіх дільницях була застосована технологія вкидування бюлетенів, або на більшості з них, як мінімум".

"Після того, як почалася відео- та фото- фіксація факту вкидування бюлетенів, члени комісії проголосували за усунення спостерігача з виборчої дільниці. І надалі ТВК не зафіксували розгляду якихось скарг, пов’язаних з вкидуванням бюлетенів", - заявив Крісько.

Як відомо, за попередніми даними, мером Ялти став член Партії регіонів Сергій Ілаш (66,9% виборців). За даними Комітету виборців за Ілаша проголосували близько 40% виборців, а за його конкурента самовисуванця Олексія Яковенка - 11% виборців.

У неділю, 2 червня, в Україні були обрані 102 сільських, 9 селищних та 6 міських голів на позачергових виборах.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування