Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Міністр: Зараз рішення про Асоціацію було б негативним

Вівторок, 4 червня 2013, 09:25

Якби Європа зараз ухвалювала рішення щодо готовності України підписати Угоду про асоціацію, воно було б негативним.

Така думку висловив глава литовського МЗС Лінас Лінк'явічюс в інтерв'ю Комерсант-Україна

"Я змушений визнати: якби сьогодні нам довелося ухвалювати рішення щодо готовності Євросоюзу пописати УА, то воно було б негативним", - сказав він.

За словами міністра, причиною цьому є питання реформи судової системи й вибіркового правосуддя в першу чергу.

"Є моменти, у яких складно побачити прогрес. Але ми намагаємося знайти хоч якісь ознаки поліпшення ситуації. У питаннях, що стосуються виборів, вони є, у той час як в інших двох сферах (реформа судової системи й ліквідація вибіркового правосуддя) навіть такого прогресу не видно", - сказав він.

"Україна має зняти всі підозри про те, що у вас існує вибіркове правосуддя. Вам слід ураховувати, що справа Тимошенко для деяких європейських столиць стала символом, лакмусовим папірцем правової держави", - заявив міністр.

"Треба мати на увазі, що для деяких європейських держав це (звільнення Юлії Тимошенко.) є умовою підписання УА. Поки є. Якщо Україна зробить кроки до того, щоб довести, що процеси йдуть у правовому полі, то це не буде проблемою", - відзначив він. 

Відповідаючи на запитання, чи знає він про рішення КС, який продовжив повноваження Київради, він відповів: "Так, знаю. Звичайно, у європейській практиці такого не має бути".

"І є ще один момент, який я не можу не відзначити,— підписання в Мінську документа, змісту якого ми не знаємо (меморандум про поглиблення співробітництва України з Євразійською економічною комісією)", - додав він. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...