Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко вимагає відставки двох губернаторів і прем’єра Криму через вибори

Вівторок, 4 червня 2013, 11:15

"УДАР" вимагає відставки голів адміністрацій Київської і Луганської областей та глави Кримського уряду, які не змогли забезпечити проведення чесних виборів.

Про це заявив лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко під час виступу з трибуни у Верховній Раді. 

"Вибори, які відбулися минулої неділі в Україні, відбулися з численними і зухвалими порушеннями і махінаціями. Зокрема, це стосується виборів мерів міст Василькова, Ялти, Алчевська", - заявив він.

"Знову "кружляли" каруселі, вкидувались або десь дівалися з дільниць виборчі бюлетені, знову купували голоси. Ці факти задокументовані. Тому хочу наголосити: ми будемо оскаржувати в суді результати сфальсифікованих виборів, зокрема, у Василькові", - додав Кличко, слова якого наводить прес-служба УДАРу.

В "УДАРі" також вимагають, щоб міністр МВС  Захарченко взяв під контроль усі справи про порушення, а всі махінатори понесли відповідальність.

"Усі організатори і виконавці фальсифікацій повинні розуміти: відповідальність настане, рано чи пізно. Приклад того, що відбувається сьогодні в Туреччині, а перед тим у інших країнах, показує: масовий протест може викликати будь-яке рішення влади, яке не сприймається суспільством. Тому звертаюся до влади: не випробовуйте терпіння людей. Воно не безкінечне!", - наголосив політик.

Кличко підкреслив, що парламентарі зобов’язані зробити все, щоб забезпечити людям конституційне право на вибір.

"Щоб зупинити вакханалію, яку бачимо на місцевих виборах, ми вимагаємо запровадити вибори міських голів у два тури", - відзначив лідер "УДАРу".

Також "УДАР" вимагає, щоб парламент призначив вибори мера Києва і депутатів Київради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування