Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українців хочуть позбавити доступу до піратських сайтів

Вівторок, 4 червня 2013, 12:27

Держслужба інтелектуальної власності підготувала законопроект, в якому запропонувала наділити її правом визначення піратського контенту, і зобов'язати хостинг-провайдерів блокувати доступ до нього.

У понеділок документ був опублікований для громадського обговорення на сайті Міністерства освіти і науки, пише "Комерсант-Україна".

В аналізі його регуляторного впливу говориться, що ініціатива відомства спрямована на боротьбу із зростаючим рівнем піратства в мережі.

Законопроект пропонує правовласникам звертатися зі скаргою на піратські сайти в Держслужбу інтелектуальної власності.

При зверненні заявнику необхідно буде надати копії реєстраційних документів, нотаріально завірені копії договорів, що підтверджують його авторські або суміжні права, перелік піратських файлів, розміщених в інтернеті, а також завірені переклади документів, якщо вони випущені на іноземних мовах.

Одночасно правовласник повинен буде звернутися до хостинг-провайдера, на потужностях якого розміщений піратський контент.

Останній у свою чергу буде зобов'язаний у дводенний термін повідомити адміністрацію ресурсу про скаргу.

Потім у адміністрації ресурсу-порушника є два тижні, щоб надати відомству документи, що підтверджують законність розміщення.

Як відомо, на початку травня торгове представництво США з подачі американських правовласників назвало Україну головною піратської країною світу.

Минулого тижня американський уряд почав розслідування ситуації з порушенням прав інтелектуальної власності в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування