Папа Римський не приїде в Україну на свято Хрещення Русі

Вівторок, 4 червня 2013, 15:42

Папа римський Франциск направить на святкування 1025-річчя Хрещення Русі-України у серпні свого легата, а в його планах на цей рік візит в Україну не планується.

Про це сказав голова Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) на прес-конференції у вівторок, повідомляє УКРІНФОРМ.

"Він (Франциск) отримав від нас запрошення (відвідати Україну). З того, що мені відомо на сьогоднішній день, візиту Святішого отця до України, зокрема у цьому році, не планується", - повідомив він.

"Натомість ми маємо точну інформацію, що буде призначений особистий папський легат (посланець) на наше святкування (1025-річчя Хрещення Русі-України), тобто на 18 серпня. Його ім'я буде офіційно оприлюднено Ватиканом 15 червня. Таким чином Святіший отець буде супроводжувати нас у цей час", - сказав Блаженніший Святослав.

Від додав, що, за його інформацією, під час державних святкувань ювілею Хрещення наприкінці липня Франциск перебуватиме на Всесвітньому дні молоді в Ріо-де-Жанейро, "тому, очевидно, в той час теж не зможе бути в Україні".

Глава УГКЦ також повідомив, що за тиждень матиме чергову особисту зустріч із папою Франциском.

"Я є членом ради папського синоду – це така дуже висока виборна посада, і ми будемо мати зустріч на тему планування наступного папського синоду", - зазначив Блаженніший Святослав.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування