Журналістка, яку обізвали "чмом", виграла суд у кривдника

Вівторок, 4 червня 2013, 18:29

Кореспондент видання "ОстроВ" Ганна Іванова виграла суд у лідера громадської організації "Комітет виборців Донбасу" Олександра Хрякова.

Як повідомила сама Іванова, апеляційний суд Донецької області визнав фразу "незрозуміле чмо сидить... Ось так би взяти об підлогу..." такою, що принижує честь гідність та ділову репутацію журналіста, і частково задовольнив скаргу.

"Стягнути з Хрякова Олександра Віталійовича на користь Іванової Ганни Сергіївни 500 гривень на відшкодування моральної шкоди", - йдеться в рішенні суду.

Позивач таким вердиктом задоволений і оскаржувати його не має наміру.

Журналісти Донецької області висловили професійну солідарність - провели пікет біля будівлі суду, підтримавши таким чином колегу.

Як відомо, 16 квітня Іванова в суді першої інстанції програла судовий позов про захист честі та гідності Хрякову, який 25 жовтня на зірваній ним прес-конференції опозиційних кандидатів назвав журналістку "незрозумілим чмом" і жестами показав, як треба вдарити її головою об підлогу.

Сторона відповідача наполягала на тому, що слово "чмо" не є образливим і позначає лише "частини матеріального забезпечення".

Крім того, Хряков стверджував, що не звертався безпосередньо до Іванової, а мав на увазі людей, які сидять в тій самій частині зали, що й вона.

ОстроВ

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування