Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Провал "виїзних законів" свідчить, що ПР не має більшості в Раді - опозиціонер

Вівторок, 4 червня 2013, 20:38

Депутат від "Батьківщини" Павло Петренко заявив, що провал голосування за законопроекти, які були ухвалені на виїзному засіданні, свідчить про відсутність більшості в Раді.

Про це він сказав в ефірі 5 каналу.

"У Партії регіонів немає більшості", - вважає Петренко.

"Виїзні" закони - це той пакет забаганок лобістських, які ПР намагалася протягнути через парламент. Вона розуміла, що шансів у них не було, вона пішла в буфет і там спробувала проголосувати. А сьогодні відбувся момент істини, коли фактично в сесійній залі на табло з'явилася така кількість голосів, яка говорить, що ті закони пішли в історію", - додав він.

Водночас депутат від ПР Андрій Пінчук зазначив, що закони не підтримали, тому що не всі депутати були в залі.

"Люди не прийшли. Хтось захворів… Ви хочете сказати, що у нас Верховна Рада повністю непрацездатна? Сьогодні була ситуація, що частини депутатів дійсно не було", - пояснив він.

Але більшість, за словами Пінчука, в парламенті є.

Як відомо, 4 червня депутати провалили голосування законопроектів, які були прийняті у першому читанні на виїзному засіданні.

12 квітня Вищий адмінсуд визнав правочинним "виїзне" засідання Ради 4 квітня.

4 квітня депутати від більшості під час зборів на Банковій 6-8 оголосили про початок засідання Верховної Ради. Спікер Володимир Рибак при цьому оголосив, що на засіданні присутні 244 депутати.

Представників опозиції, журналістів та частину лічильної комісії від опозиції на засідання також не пустили.

Аналіз підписів показав, що автографи  окремих депутатів у списках реєстрації на виїзному засіданні парламенту, яке відбулося 4 квітня, відрізняються від їхніх особистих підписів у деклараціях про доходи.

Апарат Верховної Ради кілька разів відмовлявся надати списки реєстрації депутатів з "живими" підписами, які брали участь у засіданні. Також встановити, хто саме і як голосував за ці закони, неможливо.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...