Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ЄС сподіваються, що Україна не підписуватиме з МС "неправильних" угод

Середа, 5 червня 2013, 18:25

Рада Евроcоюзу прийме політичне рішення щодо підписання Угоди про асоціацію України з ЄС "ранньої осені".

Про це заявив один з керівників зовнішньої служби Європейського Союзу Девід О'Салліван.

"Рада ЄС розгляне стан виконання українською владою умов, необхідних для підписання Угоди про асоціацію, аби прийняти політичне рішення щодо згоди на підписання ранньої осені", - повідомив він, виступаючи в рамках круглого столу, присвяченому Україні, в Європейському парламенті в середу в Брюсселі.

Він також підкреслив роль ЄП у процесі ратифікації вказаного документа, оскільки тільки позитивне голосування ЄП дозволить почати раннє виконання угоди до того, як її ратифікують всі країни-члени ЄС.

"Це залежатиме від позитивного голосування ЄП, і це повинно відбутися між Вільнюсом (саміт Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді) і парламентськими виборами в травні", - пояснив він.

Разом з тим, О'Салліван висловив думку, що не вірить у можливість підписання Угод виключно з "геополітичних мотивів".

"Тільки щира і віддана робота з конкретними проблемами щодо виконання умов зробить підписання можливим", - сказав він.

Він окремо зупинився на недавньому підписанні Україною Меморандуму про поглиблення взаємодії між Україною та Євразійською економічною комісією (ЄЕК):

"Я хочу сказати дуже чітко: ми розуміємо, що Україна повинна підтримувати хороші відносини з сусідами, і ми не хочемо, щоб Україна відчувала, що є якийсь незворотний вибір між відносинами з Європою і хорошими відносинами з Росією та сусідами. Це не так, і про це було чітко сказано під час саміту Росія-ЄС вчора".

Він висловив упевненість, що Україна буде продовжувати мати тісні відносини з Росією та іншими сусідами.

"Так і має бути. З іншого боку, ми повинні бути впевнені, що будь-які форми співпраці з Митним союзом не суперечать імплементації глибокої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі", - підкреслив він.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування