Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Євросуд з прав людини вже натякнув, що робити з Тимошенко - ЄС

Середа, 5 червня 2013, 22:19

ЄС вважає, що рішення Європейського суду з прав людини дає гарну можливість для розв’язання проблеми ув’язненої екс-прем’єра Юлії Тимошенко.

Про це заявив сьогодні на конференції в Європарламенті щодо відносин Україна-ЄС представник Європейської служби зовнішніх дій Девід О'Салліван.

"Рішення Європейського суду надає гарну можливість для вирішення цього питання", - сказав він.

Представник європейської дипломатичної службі зазначив, що ЄС стурбований відсутністю в Україні чіткої стратегії у розв’язанні проблеми політично вмотивованих засуджень, зокрема, у справі Тимошенко.

Як відомо, Європейський суд із прав людини встановив політичну мотивацію арешту екс-прем'єра Юлії Тимошенко у "газовій справі" і порушення її прав у зв'язку з арештом.

Водночас міністр юстиції Олександр Лавринович заявив, що Європейська конвенція, якою керується ЄСПЛ, визнає, що навіть якщо були порушені права людини на свободу та особисту недоторканість, засудження особи судом є підставою для позбавлення її свободи.

Як відомо, міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс сказав, що вирішення питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко дуже сприяло би ухваленню рішення ЄС про підписання цієї Угоди про асоціацію з Україною.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування