Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суд відмовився скасувати обмеження Азарова для депутатів

Четвер, 6 червня 2013, 15:02

Київський окружний адмінсуд відмовився скасовувати норми регламенту Кабміну, які обмежують участь у засіданнях народних депутатів.

Судді відхилили позов депутата від "Удару" Павла Різаненка, повідомляє 5 канал.

Він оскаржував нещодавно запроваджені норми, за якими лише для 10-х депутатів резервують місця на засіданні уряду. Згоду на їхню участь дає особисто прем'єр, а речі парламентаріїв має перевіряти охорона.

Суд не побачив у цих позиціях обмеження прав депутатів. 

"Щодо технічного пропуску в Кабінет Міністрів, ну тут суд не вбачає те, що це є особистий огляд. Щодо попередження, ну, мабуть, також повинне бути якесь повідомлення для Кабінету Міністрів, щоб створити певну кількість місць", - уточнила суддя Київського окружного адмінсуду Ярослава Дорянська.

"Думаю, пан Азаров... В нього ще крила виростуть. У нас уже був випадок, коли видаляли депутата протизаконно з засідання КМУ. Тепер він буде просто вирішувати - цей депутат мені подобається, а цей не подобається, цього ми пустимо, а цього не пустимо...", - прокоментував Різаненко.

Як відомо, 27 березня "Удар" звернувся до Генпрокуратури у зв’язку з перевищенням службових повноважень прем’єром Миколою Азаровим. У той день глава уряду вигнав з засідання Кабміну народного депутата Сергія Капліна.

13 березня Кабмін затвердив постанову, яка дозволяє участь народних депутатів у засіданні уряду лише за погодженням прем'єр-міністра.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування