Справу Тимошенко по Щербаню знову призупинили

Четвер, 6 червня 2013, 15:17

Досудове слiдство у справi про вбивство народного депутата Євгена Щербаня в 1996 роцi призупинено, повiдомив захисник екс-прем'єра Сергiй Власенко.

"Його призупинено згiдно з постановою (слiдчого Генпрокуратури - IФ) вiд 21 травня", - повiдомив Власенко кореспонденту агентства "Iнтерфакс-Україна" у четвер.

Як повiдомлялося, 26 квiтня постановою слiдчого Генпрокуратури слiдчi дiї у справi про вбивство народного депутата Євгена Щербаня в 1996 роцi, в органiзацiї якого прокуратура пiдозрює екс-прем'єра Юлiю Тимошенко, були припиненi у зв'язку з регламентованими законодавством термiнами, необхiднiстю виконання дiй у рамках мiжнародно-правових доручень.

Однак 13 травня слiдство було вiдновлено i 15 травня в режимi вiдеоконференцiї з Сан-Фрацiско (США) вiдбувся допит екс-помiчника Павла Лазаренка Петра Кириченка в якостi свiдка у справi.

Пiзнiше перший заступник Генпрокурора Ренат Кузьмiн в iнтерв'ю "Forbes Україна" повiдомив, що найближчим часом допит iнших свiдкiв у справi в судовому засiданнi на стадiї досудового слiдства не планується.

Члена виконкому Лiберальної партiї, депутат Верховної Ради Євгена Щербаня розстрiляли 3 листопада 1996 року в аеропорту Донецька пiсля прибуття з Москви. Злочинцi зникли з мiсця подiї на автомобiлi.

18 сiчня 2013 року генпрокурор Вiктор Пшонка заявив про завершення розслiдування кримiнальної справи щодо вбивства Щербаня, Тимошенко вручено повiдомлення в пiдозрi її в органiзацiї спiльно з Лазаренком умисного вбивства з корисливих мотивiв.

Санкцiя статтi, за якою їй вручено повiдомлення, передбачає довiчне ув'язнення. За даними Пшонки, Тимошенко i Лазаренко заплатили за вбивство Щербаня $2,8 млн.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування