Опозиціонери зловили ПР на кнопкодавстві і вимагають звільнень

Четвер, 6 червня 2013, 18:25

Фракція "Свобода" має намір ініціювати звільнення депутата Партії регіонів Володимира Макеєнка з посади голови регламентного комітету парламенту.

Про це повідомив журналістам голова фракції Олег Тягнибок.

Політик зазначив, що Макеєнко, а також голова Рахункової комісії Ради, депутат від ПР Володимир Олійник під час голосування на вечірньому засіданні парламенту голосували неперсонально й натискали кнопки за своїх колег.

"Ви вдумайтеся тільки: голова регламентного комітету дозволяє собі голосувати за інших депутатів, тоді як він, навпаки, має стежити за персональним голосуванням... І голова Рахункової комісії робить те ж саме... Звичайно, ми будемо вимагати відставки цих осіб, які займають свої посади неправильно", - сказав він.

Тягнибок вважає недозволенним неперсональне голосування депутатів, які займають такі посади.

Водночас у прес-службі "Батьківщини" повідомили, що зафіксували, як "двома картками голосували депутати ПР Віктор Тихонов, Володимир Наконечний", а також "двічі порушив процедуру голосування "регіонал" Геннадій Васильєв".

У свою чергу глава фракції ПР Олександр Єфремов зазначив, що депутати фракції під час вечірнього засідання в четвер свідомо голосували не персонально у зв'язку з тим, що частина депутатів охороняли гостьову ложу від проникнення туди депутатів від опозиції.

При цьому, з його слів, всі депутати, картки яких голосували, перебували в сесійному залі.

На вечірньому засіданні Рада прийняла низку проектів постанов про призначення суддів.

Спікер парламенту Володимир Рибак відкрив засідання Ради з ложі для гостей, що перебуває біля ложі президента в залі парламенту.

Опозиція кілька разів намагалася прорватися до ложі, з якої вів засідання спікер, однак депутати від фракції Партії регіонів не дозволили їм цього зробити.

Українська правда, Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування