Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Cпецслужби США збирають дані про телефонні дзвінки мільйонів громадян

П'ятниця, 7 червня 2013, 10:36

Агентство національної безпеки збирає дані про телефонні розмови мільйонів клієнтів стільникової компанії Verizon - одного з найбільших постачальників зв'язку США.

АНБ добилося дозволу суду на отримання даних про дзвінки абонентів більше місяця тому, пише  "The Gardian".

Дані будуть збирати аж до 19 липня поточного року.

Видання повідомляє, що інформація про дзвінки американських користувачів збирається незалежно від того, чи підозрюється громадянин США в будь-якому правопорушенні чи ні.

Зокрема, правоохоронні органи отримують дані про номери телефонів, місцезнаходження абонентів, час та тривалість викликів - це стосується як абонентів, які здійснюють дзвінки, так і тих, кому вони надходять.

При цьому на зміст розмов постанова не поширюється.

Представники АНБ, Білого дому і міністерства юстиції відмовилися від коментарів.

"Безпрецедентний масштаб збору даних про телефонні дзвінки, який здійснює АНБ, носить нетрадиційний характер", - зазначає видання.

Зазвичай дозвіл на збір такого роду даних видається для перевірки однієї конкретної особи або групи осіб, які підозрюються у причетності до терористичного угруповання або шпигунстві.

Залишається невідомим, чи є постанова про збір інформації про дзвінки єдиним або одним із серії рішень про передачу таких даних на користь NSA.

Незрозуміло також, чи є єдиним оператором Verizon, якому було видано такий припис.

Наприкінці минулого тижня також стало відомо, що інтернет-концерн Google також зобов'язаний задовольняти запити ФБР, що стосуються надання персональних даних з метою забезпечення національної безпеки в країні.

Рішення виніс федеральний суд США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування