Данилишину в Україні як і раніше загрожує арешт

П'ятниця, 7 червня 2013, 13:48

Проти колишнього міністра економіки Богдана Данилишина, який отримав політичний притулок у Чехії, не закрили кримінальну справу.

Про це в п'ятницю пише журнал "Фокус".

"Він, як обвинувачений, не виправданий за всіма епізодами звинувачення. Прокуратура досі повністю не закрила проти Богдана Данилишина кримінальне провадження", - повідомив адвокат екс-чиновника Ігор Фомін.

У 2010-му, коли екс-міністра затримали в Чехії, Генпрокуратурою було направлено подання про його екстрадицію. У документі було перераховано ряд епізодів, за якими він нібито вчинив злочин.

Їх можна розділити на чотири групи: перша пов'язана зі зловживаннями проходження тендерів в київському аеропорту "Бориспіль", друга - незаконна закупівля палива для армії.

У третій чиновника звинувачували в лобіюванні інтересів компанії "Коді-Трейд", яка виграла тендер на розробку проекту закону про підтримку національного експорту.

Останній пункт - це перелік з 20 компаній, які з подачі Данилишина виграли тендери.

Про закриття кримінальної справи адвокат екс-чиновника дізнався зі ЗМІ, після чого звернувся до Генпрокуратури із запитом. З відповіді випливало, що провадження закрито по двох перших пунктах, а епізоди, пов'язані з фірмою Коді-Трейд і 20 компаніям як і раніше розслідуються.

"Тобто, якщо він (Данилишин) приїде сюди, йому може бути пред'явлене повідомлення про підозру, він може бути обмежений у виїзді, щодо нього може бути продовжено кримінальне переслідування", - робить висновок адвокат.

Втім, у Генпрокуратурі відмовилися говорити про справу Данилишина, посилаючись на таємницю слідства.

Як відомо, у січні 2011 року Богдан Данилишин отримав політичний притулок у Чехії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News