Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров каже, що Україні обіцяли золоті гори за вступ до МС

П'ятниця, 7 червня 2013, 20:33

Прем'єр Микола Азаров заявив, що Україні обіцяли вкрай вигідні умови, на яких вона могла б вступити до Митного союзу.

Про це він заявив в ефірі "Першого національного".

"Ті умови, на яких Україні пропонувався вступ до МС, були для нас економічно вкрай вигідні. Наприклад, різке зниження ціни на газ, скасування експортного мита на нафту. Це все мільярди доларів - реальних, чи не вигаданих", - сказав прем'єр.

"Однак ми своїм партнерам говорили, що Україна не може вести себе, як непослідовна наречена: давати обіцянки, а потім від них відмовлятися", - говорить Азаров.

"Ми вступили в СОТ, ми підписали низку, більше 20 двосторонніх угод, в яких ми зафіксували зобов'язання України. Скажіть, як ми можемо одним розчерком пера розірвати ці відносини?... Ми будемо дотримуватися тих угод, які підписали", - пообіцяв Азаров.

Водночас він заявив, що в уряді вже створено робочу групу, яка вивчає можливість приєднання до цілої низки угод, які визначають роботу трьох країн Митного союзу.

"І якщо з'явиться можливість приєднатися до цих угод без їх перегляду - тобто ці угоди будуть нас влаштовувати і ми не захочемо їх зміни, - ми винесемо ці угоди на підписання з наступною ратифікацією в парламенті", - сказав Азаров.

"Тобто ми зацікавлені створити такий режим наших відносин з МС, щоб якомога менше було перешкод", - додав він.

Як відомо, Україна домовилася з Митним союзом Єдиного економічного простору (Росія, Білорусь, Казахстан) про поглиблення співпраці.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування